verjaardag Floor, TV en andere zaken




Afgelopen dinsdag was het dan zover, de eerste jarige sinds we in Zweden wonen. Floor is nu eindelijk 9 jaar! Hieperdepiep hoera! Het was geweldig hoeveel mensen een kaartje of pakketje hadden opgestuurd! Esther had een pakketje opgestuurd met Schuddebuikjes en stroopwafels...hmmmmm. Uit het pakje van Angelique kwamen de chocolademuizen gerold en een lees- en doeboek van Sint en Piet. Schot in de roos, dat begrijp je wel. Van Merel en de rest kreeg ze een nieuw boek opgestuurd van de Floortjeserie. ( nee Miek, ze had m nog niet!) Ons pa en ma hadden in oktober al een kadootje achtergelaten en verder had ik de afgelopen dagen alle kaarten die binnendruppelden achter gehouden en dinsdag aan Floor gegeven. (Kuun, je kaart was er hoor!) Ook via de mail en Hyves kwamen de felicitaties binnen!

In het vorige bericht gaf ik al aan dat de schotel eindelijk hing maar dat we geen beeld hadden...Nu; de oorzaak was gevonden, we hadden de verkeerde sateliet aangestraald! Erg slim..dus terug naar de Satelietmeneer en heel vriendelijk gevraagd of hij dat even kon oplossen. Was geen probleem, vanmorgen was het binnen 2 minuten gepiept en kunnen we voor het eerst in weken weer naar de eigen TV kijken! Vooral voor Floor werd dat erg belangrijk, de Sint is in aantocht! Vanmiddag hebben de dames meteen naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Floor kwam in de keuken vol enthousiasme vertellen dat de boot van de Sint zweeft doordat de pieten ballonnen hadden opgeblazen! ( ook al is ze 9......nog steeds!)
Hier vertelt Floor zelf even iets over haar verjaardag!: bedankt voor de brieven en de pakjes. groetjes van:floorxxxxx

Ook kunnen we via de computer sinds gisteren kijken naar een aantal Zweedse zenders, hier kregen we een tool voor opgestuurd door Marcel. Bedankt! Dit is vooral goed voor de taalontwikkeling, met name voor de kinderen, er zit nl ook een kinderkanaal bij.

Frank is nog steeds druk bezig om stukje bij beetje het hout in de keuken te bedekken onder een laag witte grondverf....blijkt toch best een grote klus. Je ziet het met de dag opknappen! Gisteren is er hier een Keukenontwerpfiguur geweest, zijn naam is Anders; hij heeft alles opgemeten en we hebben de diverse ideeen doorgesproken. Was erg leuk, hij begreep precies wat wij belangrijk vinden in de keuken en gaat alles nu tekenen. Eind volgende week hoopt hij daarmee klaar te zijn en kan Anders ook alles in 3D laten zien. Anders werkt samen met de timmerman, Martin, en de loodgieter, Tomas, die we onlangs om offertes hebben gevraagd voor de bijkeuken. Het zou ideaal zijn als we met die 3 mannen in zee zouden gaan; bijkeuken en keuken zouden dan in 1x in januari aangepakt worden. Zo zouden we maar 1x in de zooi zitten..(moet er nog ff niet aan denken)
Ook ben ik gisteren nog naar een bedrijf in Borås geweest, Holgers Bygg, waar ook een keuken wordt getekend voor ons, zodat we meerdere offertes hebben.
Morgen weer poetsen, de volgende visite komt eraan, morgen komen Coby en Wim voor het weekend!
Ik zal nog wat fotoos van Floor dr verjaardag en afgelopen weekend met Edwin en Marielle plaatsen!

Hej då!!