Een echt Zweeds weekend, van hout tot hertjes....18-19 oktober 2008



Wat een weekend....

Gisteren zouden we de houtvoorraad voor de winter op gaan halen bij een lokaal geregelde houtleverancier.....met onze grote mond zeiden we minimaal 8 kuub nodig te hebben. Na de hele dag te hebben gereden, gesjouwd e.d. in de regen hebben we 4 kuub binnen liggen en dat is veeeeeeeel!Ook ons mam heeft behoorlijk meegesjouwd.

Ondertussen had ons pa de vlaggenstokhouder opgehangen en konden we voor het eerst genieten van de zweedse vlag die opgehangen was. Ons mam maakte verse groentensoep, zaalig!

Ook de buurvrouw van de andere kant kwam ons met een kort bezoekje vereren, ze had een puppie bij die luistert naar de naam Lillan, wat zoiets betekend als de kleine.

Al met al waren we bekaf na zo'n zware dag en lagen we voor half 10 al te bed..


Vanmorgen weer bijtijds wakker en tot ons aller verbazing liep er een hert door de tuin te scharrelen! Op z'n dooie akkertje vrat ie alles wat m lekker vond op...liet zich door niets en niemand uit het veld slaan. Was stiekum gewoon aant genieten van t zonnetje denk ik..

Wij zijn daarna met pa en ma een stuk gaan rijden, richting Fristad en hebben daarna nog een stuk bij het meer Oresjö gelopen. Schitterend met het zonnetje erbij en al die herfstkleuren op de achtergrond.( zie de nieuw geplaatste fotoos!)

Helaas zit morgen het bezoek van pa en ma er al weer op, we hebben het erg leuk gehad en ook zij hebben ervan genoten. Fijn om te zien hoe snel ze zich thuis voelden in dit piepende en krakende huis!


tot gauw!