de eerste weken!



Hallo allemaal!


Eindelijk weer op internet...


De eerste anderhalve week zitten erop! Er is veel gebeurd en we hebben erg veel indrukken opgedaan.
In het huis begint het eindelijk weer op een thuis te lijken, lampjes staan op hun plaats en er worden dingen opgehangen. Heel veel dank hiervoor aan ons pap, die erg druk is met allerlei klusjes in en rondom het huis.
Ons pa en ma zijn afgelopen maandagavond aangekomen en dat is erg prettig. Ons mam doet de afwas...(zaaaalig!!!) en ons pap heeft alle scheve deuren in het huis onder handen genomen.
Als je dan bedenkt dat elke deur scheef was en niet sloot....dan begrijp je dat we er erg blij van worden. Ook heeft ons pa al kennis gemaakt met de Zweedse prijzen voor de alcohol..hij gaf nl aan dat deze week de drank op zijn kosten waren. Ik heb de indruk dat ie daar nu spijt van heeft hahahahaha. Nee hoor pap, keibedankt!!!
Leuk trouwens om te zien hoe snel ze zich thuis voelen in ons huis, ze zijn er helemaal wegvan. Vinden het leuker, sfeervoller en mooier dan ze konden bedenken. Goed dat ze meteen zijn gekomen.

Fijn dat we zoveel kaarten, mails, berichten in het gastenboek, telefoontjes en smsjes hebben gekregen!!! Dat voelt voor ons allen erg fijn al die belangstelling!
Ook vanuit Zweden hebben we een aantal bezoekjes gekregen, collega's van Frank en Frank Frich, een hollander die hier in Borås woont en ons al eens zeer gastvrij heeft ontvangen.

Afgelopen woensdag zijn de kinderen voor het eerst naar school gegaan en daar zijn ze zeer goed opgevangen. Ze gaan echt met plezier naar school. Tom zegt dat ie een leukere klas heeft dan hij had kunnen denken..A.s. donderdag gaat hij al met 2 gasten uit zn klas bowlen. Super voelt dit! Ook de meiden hebben het enorm naar hun zin, ondanks het taalprobleem. Ze krijgen behoorlijk veel lesuren per week Zweedse les.
Afgelopen zondag hebben we wel iets leuks meegemaakt. Naast ons huis staat een vakantiehuisje, dit blijkt van mensen uit Borås zelf te zijn. Ik denk dat ze rond de 80 jaar zijn. Spreken geen woord engels, alleen Zweeds. Op onze 2e dag hier zijn we ons maar even netjes gaan voorstellen. Met handen en voeten dus..hihi
Afijn, afgelopen zondag kwamen ze hier samen aanstiefelen en probeerden ons duidelijk te maken dat we de volgende dag met zn 5-en verwacht werden om 14.00 uur op de koffie..
Uiteraard zijn wij de beroerdsten niet en gingen we erheen. Het huisje stond echt vol met allerlei tierelantijntjes. Echt een Zweeds huisje! Lekker koffie met cake e.d. gehad en voor de kids was er een hele Vienetta die ze op moesten peuzelen.


Gisteren kregen we eindelijk onze persoonsnummers. Zonder zo'n nummer kun je dus helemaal niks. Geen verzekering ed, niks huren etc.
Dit maakt t leven hier dus nu wel makkelijker. Vandaag zijn we ons ook meteen gaan aanmelden bij de Försakringskassan, dit is de uitvoerende instantie voor de ziektekostenverzekering en de kinderbijslag.
Dit kan echter in het ergste geval nog maanden duren voordat het allemaal is geregeld. Nahja, t zal mijne tijd wel duren..
Ook kunnen we met zo'n persoonsnummer eindelijk een auto voor mij aanschaffen. Elke morgen Frank wegbrengen schiet ook niet erg op.
Vandaag ging Frank kijken waar hij morgen hout kan gaan halen met Christian (de oude eigenaar van ons huis) en heeft Frank de auto van Christian gekocht. Perfect! Dit is een Chrysler Voyager met 7 zitplaatsen, precies wat we wilden! Dezelfde kleur groen als mn oude Renault 19, dus volgens Frank lijkt ie op mn oude marokkanenbak.. Over 2 weken is de auto van mij.

Volgens mij is dit nu t nieuws van vandaag....binnenkort meer...nu kan het weer!

Oja...tip voor degenen die iets via de post versturen naar ons: als je een blauwe priority plakt is de post binnen 2 a 3 dagen hier anders duurt het een dag of 10.....

liefs Frank, Mirjam, Tom, Sabien en Floor